Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Crea Beo: creatief met de natuur

Crea Beo: creatief met de natuur

4 minuten
11-01-2023
Timo Boom

Creatief bezig zijn met de kindjes kan op vele manieren. Je kan dingen creëren van papier, handjes verven die je later omvormt tot dieren, maar je kan ook dingen uit de natuur gebruiken. In deze blog praat ik je bij over hoe je de natuur in je voordeel gebruikt!

Tijdverdrijf

Ik kan me goed voorstellen dat je na twee weken al je knutsel- en tekenideeën hebt gedaan met je kindjes op de camping en dat je toe bent aan iets nieuws. Trek met zijn allen de natuur in en ga op zoek naar stenen, takjes, blaadjes en al het andere dat de natuur aanbied en maak hiermee iets nieuws. Zo kun je bijvoorbeeld stenen huisdiertjes maken (een idee die je terug zult vinden in je handboek!), maar kun je ook dezelfde stenen “kleding” geven van de verzamelde spullen uit de natuur.

Hiernaast komt de natuur ook van pas als je op je camping shows maakt met je collega’s en/of campingkindjes. De natuur levert zo bijvoorbeeld al het materiaal wat je kan gebruiken voor de Lion King musical (Ook terug te vinden in het handboek!). Trek erop uit om op zoek te gaan naar vlinders, torren en nog veel meer dieren om de patronen van alle insecten terug te laten komen in de creaties.

Nature strikes back

De natuur is heel mooi, maar leun niet al te snel achterover! Houd er rekening mee dat je een boel op hol geslagen kleintjes op sleeptouw hebt en dat je die ook bij elkaar moet houden. Dwalen van de groep is niet echt een optie, aangezien sommige campings groot zijn. In mijn geval met een bos in de buurt, wil je niet een ongepland verstoppertje gaan spelen 😉.

Een ander iets waar je om moet denken, geloof me ik zag het over het hoofd, is dat je controleert op teken en andere insecten naderhand. Je kan nog zo goed opletten op iedereen, maar insectenbeten zitten in een klein hoekje. Let ook goed op in de buurt van doornige struiken en riviertjes en dergelijke, ik neem aan dat ik dit niet uit hoef te leggen….

Bijzondere natuuracties

Wat een favoriete actie van mij was, en waar mijn baas heel blij mee was achteraf, is het opruimen van de camping. Natuurlijk raap je zelf ook rommel tussendoor op als je dat ziet liggen en gooi je dit weg, maar hiervan kan je ook een spelletje maken. Ik heb op mijn camping (in goed overleg en met hulp en overzicht van de ouders!!!!) een wekelijkse wedstrijd gemaakt waarin in kleine teams met een of twee volwassene(n) aan het hoofd rommel werd ingezameld. Het team wat op het einde de meeste rommel had vergaard, kreeg de hoofdprijs. Dit spel zorgt er enerzijds voor dat de camping mooi schoon blijft en anderzijds zorgt het ervoor dat iedereen bezig is.

Maar vergeet niet dat de campingbaas ook tevreden toe kijkt hoe jij denkt aan de natuur om je heen en onbewust voed je de kinderen op met hoe ze met de natuur moeten omgaan! Voor veel kinderen lijkt het alsof alleen het internet bekend is en weten ze weinig van de natuur zelf af, dus een beetje natuur bijbrengen kan geen kwaad. Iedereen weet zelf hoe fijn het is om op een schone camping te staan en daarmee hoopte ik ook dat met deze actie mensen anders om zullen gaan met hun omgeving.

Voor nu is de scholing over creatief zijn met de natuur over! Hopelijk hebben de aanstaande animatoren iets aan deze tips, maar natuurlijk kan iedereen wel iets met deze tips. Voor nu is deze blog weer over, maar niet getreurd, ik zie jullie snel weer!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!