Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Het mysterie van het verdwenen reisjournaal

Het mysterie van het verdwenen reisjournaal

7 minuten
11-01-2023
Timo Boom

Net als week 2 had deze week ook weer de nodige drama zoals je aan de titel kan ontlenen. Er heeft hier van alles plaats gevonden deze week, dus laten we maar snel gaan beginnen.

 

Verdwenen spullen

Ahzo, ik was weer eens iets kwijt deze week, het zal namelijk ook eens niet. Van de een op de andere dag was mijn reisjournaal verdwenen, dacht ik. Das pech, 7

“De beruchte griezelgrot” (Gewoon de oude steengroeve)

logdagen weg. Dan maar tijdelijk opslaan in ons hoofd totdat we hem hebben gevonden. De hele week heb ik alles afgezocht, maar ik kon hem nergens vinden. Niet in mijn slaapkamer, niet in mijn badkamer. Niet bij de receptie, niet bij het restaurant, ik had gewoonweg geen idee. Naja op naar de gevonden voorwerpen. Daar lag hij ook niet. Dus na een vermoeide avond zoeken ben ik naar bed gegaan en liet ik me rustig op mijn kussen vallen. AUW! Weldra wat vond ik, voila, mijn reisdagboek. Ik was vergeten dat ik de avond ervoor hier mijn verhalen in terug aan het lezen was. Jammer weer…

Naast het feit dat mijn reisjournaal weg was, keek ik ook heel verbaasd toen de volgende ochtend al mijn wc papier verdwenen was. Geen idee waar het heen was, maar gelukkig had ik het niet nodig. Terwijl ik de douche weer uitloop, zie ik een heel mooi spoor van wc papier de trap af, door de hele woonkamer. En wie zat er natuurlijk midden in, uitgeput op de grond liggend? Juist, de puppy van de eigenaar. Dit mysterie was dus ook weer opgelost.

VollyValse aqua gym

Ik hoor u al denken: “Die titel heb ik verkeerd gelezen.”. Nou nee, deze klopt echt en is geen typefout. Zoals gewoonlijk is de Woensdagavond hier volleybal-avond en dat liep de afgelopen 2 weken hier heel lekker. Deze week dus niet. Niet alleen waren beide volleyballen stuk, maar was de animo van de campinggasten verdwenen als sneeuw voor de bezwijkende hitte van de zon van de afgelopen weken in Europa. Het gevolg was dan ook, dat niemand wilde volleyballen. Prima, dan gaan we aqua gymmen, althans, een poging tot, want dit had ik nog niet eerder gedaan. Dus een muzieklijst samen gesteld, zwemkleding aan, gasten verteld dat het plan gewijzigd was en daar gingen we, met wederom trillende beentjes.

Het moment was daar. Hop muziek box aan, eerst maar eens strekken met de gasten en daarna langzaam opbouwen. Toen kwam het drukste gedeelte en daarna weer afbouwen. Little did I know dat ik gefilmd werd door gasten vanaf een afstandje. Ik moet zeggen dat ik het naar mijn zin heb gehad, maar toen ik mezelf terug zag op het filmpje, zag ik ook hoe mallotig het eruit zag. Naja, iedereen heeft het tenminste naar zijn zin gehad, inclusief mij.

De waaghals zelf

Maarja, toen kwam d

e aap uit de mouw. We waren nog niet koud en wel uit het zwembad of er komt een Duitse groep naar mij toe. “Waarom is er geen volleyball toernooi?”. Dus alles uitgelegd, “Nou vooruit dan, dan spelen we een andere keer wel…”. Whoops, sorry

Nieuwe speurtochten en een jarige

Ook op deze camping heb je wel eens jarige mensen en dat hebben ze geweten ook! Een spontane speurtocht, op verzoek van de zus, werd gemaakt waarbij ze langs allemaal mensen moest, met op het eind een taart. Een geslaagde actie voor mij en een geslaagde verrassing activiteit voor de familie! Ze hadden al heel wat kilometertjes erop zitten in Parijs, maar deze 1,5 liep ze toch maar al te graag.

Naast het feit dat deze speurtocht geslaagd was, kwam een andere alweer mijn neus uit. Dat dierengeluiden-zoektocht-spel. Man man man, ik wilde wel wat anders. Dus we gingen weer even creatief denken. Een simpelere variant met mensen. Dat was geregeld, nu alleen nog de spullen verzamelen. Nadat alle outfits compleet waren, ben ik de puntjes op de i gaan zetten en was het klaar. Volgende week gaan we deze uittesten!

Ondanks het feit dat ik met dat dierengeluiden-zoektocht-spel klaar ben, moet ik wel zeggen dat ik deze week heel trots ben op een aantal “dieren”. De schaap was top, de kippen kakelden zoveel dat de buren ze “vriendelijk” hebben gevraagd om hun “lieftallige klep” te houden (Wegens netheidsredenen zal ik niet de letterlijke verwoordingen hier neer zetten). Maar als ik van deze week een favoriet mag hebben dan is dat toch echt wel de kat en ik denk zelfs dat ze de eerste plek deelt met familie de hond van week 1 (Zie eerste blog; Het avontuur begint!)

Een muziekquiz met een shoot-out

Na het succes van de muziekquiz in de eerste week, werd de quiz deze week herhaalt en wat was deze opnieuw spannend! Naast de gebruikelijke 64 punten die te verdienen waren met het benoemen van de juiste artiest/band en het liedje, waren er nu ook 7 bonuspunten te verdienen als men bepaalde moves nadeden van een liedje. Dit veroorzaakte op zijn beurt veel lach buien, dancemoves, maar ook nog meer lol bij de quiz. Toen we eenmaal klaar waren, werd er weer nagekeken door een ander groepje en bij sommige nummers waren we héél nauwkeurig op spelling. Zo is het namelijk Justin Bieber met ie, Nena met een e, Eurythmics met eerst een y en dan een i. toch bleek één nummer wel heel moeilijk; Bailando van Enrique Iglesias. Hier moesten beide namelijk goed gespeldt zijn.

Toen kwam de puntentelling… Tot mijn schrik waren er twee groepen die eerste waren. En nu, want dat was een probleem? Dus werd de finale een shoot-out, maar in welke categorie? Zoeken, zweten, eureka! Hoe is onze Disney kennis?!!! Aldus, de categorie was gevonden en daar gingen we weer en al heel snel bleek dat de teams niet tegen elkaar opgewassen waren. Een viertal had twee oudere kinderen die alles, maar dan ook écht alles wisten en het andere viertal had wel twee kinderen, maar die wisten van alle klassiekers er geen één. Aldus dit leidde erop dat er één ultieme winnaar was die er vandoor ging met de prijs; wederom een WC-rol! Een geslaagde avond, waarin iedereen lol had

 

 

Dus zoals u kunt lezen heb ik ook deze week weer veel meegemaakt op de camping. Morgen weer even het batterijtje opladen en dan volgende week er weer volop tegen aan, want dan is mijn fanclub Korea weer terug, met alle 192 individuen.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!