Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Huilende kinderen en liefdesverdriet

Huilende kinderen en liefdesverdriet

6 minuten
11-01-2023
Timo Boom

Jaja, zoals je al leest was dit een week vol ups en downs. Van liefdesverdriet (hier kom ik later op terug) tot nare nieuwtjes, deze week was opnieuw een rollercoaster aan emoties.

Nare telefoontjes, wonden en tranen

Het begon allemaal op de eerste dag al. Een miniclub vol met kinderen die heerlijk aan het spelen waren, een moeder die hielp en volop gezelligheid. *Telefoon*, nee niet de mijne, van mevrouw. We gaan even door met knutselen en toen waren er ineens heel veel tranen. Familiekwesties waardoor de vakantie per direct geannuleerd kon worden. Nee ik gebruik niet andermans privé-bezigheden om een blog te vullen, want hier hangt iets moois aan; met de complete kinderclub hebben we de desbetreffende moeder omhelsd en dat was een heel mooi moment. Naderhand was het een wrange afscheid, maar ze waardeerde het gebaar heel erg.

Dus de dag vorderde en het blijkt dat ik naast meester ook al meneer, jongen, gast en meneer de animator wordt genoemd. Hoezo je ego krijgt een boost op een camping?!! Van 12:00 tot 18:00 heb ik geen activiteiten, maar dat wilt niet zeggen dat ik stil zit hoor! Dingen voorbereiden, mensen enthousiasmeren en nog veel meer zijn dan de taken tussendoor. Terwijl ik de tijd eventjes voor mezelf nam, rustig aan het zwembad, komt er een kind naar mij toe. “JE SUIS TOMBÉÉÉÉÉE ET J’AI MAL A MA JAMBE!!!!!” OK, dan…… In mijn beste Frans vragen waar het pijn doet. “DANS MA JAMBE!!!” Ja, dat had ik al begrepen… Dus na lang kijken en onderzoeken vond ik één sneetje van nog geen centimeter. Hoppa, even een wonderpleister erop en klaar was het. Tranen drogen en weer verder spelen!

Huilende kinderen en liefdesverdriet

Zoals je al reeds las, vloeien er hier veel tranen (voornamelijk bij de kinderen). Vaak omdat men weggaat en de kinderen hier willen blijven, maar ook omdat iemand niet wilt delen of gemeen doet. Iedereen die kinderen heeft (of iets met kinderen doet), kent het wel. “Meneeheer, ze willen niet met me delen!”. Dus animator pet af en politiepet op. We spelen samen met de bal of we spelen allebei niet met de bal, kies zelf maar. Ook dit soort akkefietjes horen erbij en dan ben je even: De Stomme Animator. Maarja, twee uur later is de minidisco weer en dan ben je de held, dus het doet mij allemaal niet zo veel.

Zoals ik al zei zou ik terug komen op liefdesverdriet, en nou moet je niet gaan denken dat ik hier verliefd ben geworden, nee dit betreft andere kinderen. Ik heb vele liefdesbriefjes al ontvangen en ook dat leid tot liefdesverdriet als men vertrekt. Huilbuien, woedeaanvallen en nog veel meer. Dan maar tranen drogen en afscheid nemen, en geloof me, de ouders moeten de kinderen echt van mij af trekken om weg te kunnen.

Muziekbox wanted en tv quiz op hoog level

Jaja, die muziekbox die op mijn camping vorige week is “geleend”, is nog steeds zoek… Dus mijn week stond ook in het thema van muziekboxjes lenen van ouders om mijn minidisco door te laten gaan. Maar naarmate de vrijdag naderde waarop mijn tv quiz stond, begon ik hem alweer te knijpen. Wat als ik straks geen muziekbox heb! Dus nog een keer aanvragen bij de baas om een nieuwe box; die was onderweg. Pfieuw weer een ramp afgewend.

En na een lange week vol slaapgebrek was het dan zover; De TV-quiz! De klassiekers vlogen je om de oren, maar ook de nodige oudere programma’s en films. Voor de kinderen waren de kinderseries ingevoegd en ouders mochten weer nadenken hoe die series ook al weer heten met die auto met 4 mannen die steeds ontsnappen aan de politie en iets met een zelf-rijdende en sprekende auto die samen met zijn bestuurder misdaad bestrijd. Wat ik dan persoonlijk wel slecht vind is dat men Indiana Jones niet meer herkende… Beetje jammer jongens, ken je klassiekers. Maar natuurlijk was er ook met deze quiz weer een prijs te winnen, wederom een WC-rol. Met 39 van de 49 goed was een Nederlandse familie de gelukkige winnaar van de prijs.

Herhalende recepten en dinertjes

Ik mag niet klagen over het feit dat ik veel krijg op de kosten van de zaak. Kleding wordt voor mij gewassen, ik heb een eigen kamer, eigen douche en wc, maar ik krijg ook nog eens eten en drinken van de zaak. Maar over het eten hier moet ik toch wel wat kwijt; na twee weken herhalende riedeltjes aan pizza, patat, panini, taco en kipnuggets, moet ik wel zeggen dat ik het een beetje beu ben. IK. WIL. GROENTE! Ik wil gewoon weer een stamppot of een ovenschoteltje! Het maakt mij niet uit wat ik krijg, als het maar iets anders is dan dit menu.

Daarnaast heb ik de afgelopen week ook bij twee families mee mogen eten en WAT WAS DIT EEN GENOT! Gerookte en gemarineerde eend met couscous en paprika met een salade, pasta en pesto, maar ook gewoon gepofte aardappel met veel, maar dan ook echt veel vlees. Ik heb genoten! Dit was zo’n fijne afwisseling met het voedsel wat ik hier kreeg. Aan alle mensen die dit lezen waarbij ik heb gegeten, YOU GUYS ARE THE BEST!!!!

Een camping vol met vlinderstruiken!

 

Dus week 2 had weer zijn hoogte en zijn diepte punten. Naast de inmiddels al bekende slaaptekort, heb ik geen verwondingen meer op mijn lichaam, ben ik nog een keer verbrand én heb ik weer zoveel beleefd! Het blijkt ook dat we heel veel vlinders op onze camping hebben, mijn kamer wemelde ervan namelijk! Ben nu al benieuwd wat ik volgende week weer ga mee maken. Spreken we het volgende af, volgende week meer en dan zie ik u ook weer!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!