Frans meer

5 tips voor een campingwissel

In Terugkijken, Voorbereiding door Sanne KoxReageer

Niet iedereen zal tijdens zijn zomer in Frankrijk meemaken wat ik heb beleefd in de afgelopen weken: ik zal niet te veel uitweiden over het hoe en wat, maar op de vorige camping waar ik werkte is het uiteindelijk zover gekomen dat ik besloot dat de enige juiste oplossing een campingwissel zou zijn.

Natuurlijk wens ik niemand dit toe, want de hele context is naar. Ik heb het heel zwaar gehad de eerste twee weken in Frankrijk. Toch is het zeker de moeite waard om je erdoorheen te worstelen, want hoe zwaar het ook is, er gloort hoop aan de horizon, hoe diep het dal ook is waar je in zit als je er even helemaal doorheen zit. Ik kan je vertellen dat ik er behoorlijk doorheen heb gezeten. Toch ben ik er bovenop gekomen, en met die ervaring zou ik wat tips willen delen voor alle animateurs en animatrices die in zo’n vervelende situatie belanden.

  1. Vertrouw op jezelf

De eerste tip is misschien ook wel meteen de belangrijkste, want zonder zelfvertrouwen wordt het moeilijk om op je nieuwe camping een nieuwe start te kunnen maken. Na wat je is overkomen, is het heel normaal om twijfels te hebben, je wisselt immers niet voor niets van camping. Vergeet alsjeblieft alleen niet dat je niet zomaar gekozen bent om dit werk te gaan doen. Bouw voort op de complimentjes en positieve reacties die je krijgt op je werk, en luister naar kritiek, maar vat het niet te persoonlijk op. Waar je uiteindelijk ook terecht zult komen, vertrouw op je skills en talenten en ook vooral op het feit dat het heus wel goedkomt.

  1. Wees niet bang helemaal opnieuw te moeten beginnen

Persoonlijk vind ik een nieuw begin vaak iets heel verfrissends. Misschien komt dat omdat ik vroeger vaak ben verhuisd, dus voor mij is een nieuwe start niet iets waar ik tegenop zie, integendeel. Het kan natuurlijk zijn dat dit voor jou anders ligt. Wees je er in ieder geval bewust van dat je weer bij ‘A’ moet beginnen, van het je voorstellen tot het maken van een rooster tot het laten zien dat je het in je hebt. Vergeet dus even dat je misschien al een paar weken hebt gewerkt: op je nieuwe camping verwachten ze immers iemand die er vol frisse moed tegenaan gaat.

  1. Laat achter je wat is gebeurd

Dit is misschien wel het lastigste van allemaal. Het is tijd voor een nieuwe start, dus probeer een beetje afstand te nemen van de reden dat je van camping gewisseld bent. Relativeer, maak grapjes en leef vooral in het hier en het nu, want uitsluitend achterom kijken gaat je niet veel verder helpen. Hier en nu wacht een nieuwe kans op een fantastische zomer, dus probeer die kans dan ook met beide handen aan te grijpen.

  1. Je mag best even verdrietig zijn

Schaam je niet om af en toe een traan te laten. Ik ben een emotioneel type, dus bij mij zijn er misschien wel emmers vol gehuild. Misschien ook niet helemaal de bedoeling. Ik probeer je duidelijk te maken dat het belangrijk is dat je niet je nare emoties en gedachtes gaat opkroppen en er maar mee blijft rondlopen. Praat over je verdriet, geef het een plekje. Accepteren dat je even verdrietig bent helpt je om een nieuwe, vrolijkere fase in te kunnen gaan.

  1. Geef niet op

Lieve animateur of animatrice, hoe zwaar je het ook hebt, vergeet niet dat er betere tijden zullen komen. Voor nu moet je even doorzetten, en de eerste dagen nadat je bent aangekomen op je nieuwe camping zul je zeker nog even moeten bijtanken. Ik schijn er nogal als een zombie te hebben bijgelopen de eerste dagen op La Sténiole, zie bijgevoegd de foto die is genomen toen ik de eerste dag zou gaan werken: niet een animatrice die het duidelijk nog wel vier weken vol zou houden. Door toch door te zetten, heb ik achteraf zeker nog de zomer van mijn leven kunnen beleven. Dus: tanden op elkaar en gáán!

Ik hoop dat deze blog wat steun heeft kunnen bieden als je het een beetje moeilijk hebt met het wisselen van camping, wat heel begrijpelijk is. Vergeet niet dat je ook altijd even met mij mag praten als je het nodig hebt, want ik ben ondertussen een ware ervaringsdeskundige. Lieve campingwisselaar, hou vol, want er komen betere tijden aan!Onze blogger
Sanne Kox

Sanne Kox

Hi, mijn naam is Sanne en deze zomer heb ik lekker geblogd voor Team4Animation hier lezen.

Iets voor jou? Check onze laatste vacatures.


Delen maar!