Ouders betrekken op de camping

Ouders betrekken op de camping

Toen ik te horen kreeg dat ik de enige animatrice op de camping was, sloeg de paniek toe. Helemaal alleen? Ben je dan verantwoordelijk voor alles? Moet ik alles zelf bedenken, plannen en doen? De eerste week in Frankrijk vond ik dan ook heel spannend. Ik wist niet of ik het wel goed deed en alles was nog onwennig en onbekend. Ik kwam er wel gelijk achter dat ‘alleen op de camping’ helemaal niet alleen is! Je kan altijd hulp en advies vragen aan je campingbaas of oudere kids vragen of ze willen helpen. Maar de grootste hulptroep waar ik ook vaak gebruik heb gemaakt, zijn de ouders! Hier een paar tips om ouders te betrekken op de camping.

Miniclub

Vaak brengen ouders hun kinderen voor de eerste keer naar de miniclub. Maak gezellig een praatje met ze, vraag waar ze vandaan komen en hoe hun vakantie tot nu toe is. Ouders schuiven vaak aan en knutselen samen met hun kinderen. Het perfecte moment om de ouders te vragen of ze even op alle kinderen willen passen, zodat jij snel kan plassen. Ze vinden het ook helemaal niet erg om je te helpen als er veel kids tegelijk zijn. Met lief vragen kom je een heel eind!

Sport- en spelactiviteiten

Bij grotere activiteiten zijn ouders dé uitvinding. Vraag of ouders een groepje willen begeleiden tijdens de speurtocht en stoere vaders vinden het altijd leuk om hun voetbalskills te laten zien tijdens een toernooi. Zo heb ik ook waterpolo georganiseerd waar kinderen met zwembandjes om, op hun vaders nek zaten en zo tegen elkaar speelden: vinden de kinderen en ouders geweldig!

Lampionnenoptocht

Elke zondagavond was het tijd voor de lampionnenoptocht. Omdat deze optocht natuurlijk het leukste is in het donker en er gemiddeld 20 kinderen meeliepen, kwamen ouders erg van pas. Ik liep zelf voorop en vroeg of een paar ouders in het midden en helemaal achterop wilde lopen. Zo wist ik zeker dat ik geen kinderen zou kwijtraken en ouders vonden het vaak leuk om hun kind in de optocht te zien lopen, win-win!

Minidisco

Dit is hét moment om ouders te betrekken. Tijdens de minidisco kijken vaak alleen de ouders terwijl het veeeel leuker is als ze meedansen! Een keer haalde ik een jongen (die elke minidisco kwam kijken maar nooit mee wilde dansen) over om mee te doen samen met zijn vader en in no time hadden alle kids hun ouders de dansvloer opgesleept. Ik heb nog nooit zo’n leuke Veo Veo gedanst (lees: schuddende billen!).

Kortom, vraag vooral de ouders om hulp en betrek ze tijdens de activiteiten. Dat zorgt voor extra oplettende ogen, gezelligheid en stiekem is het soms best fijn om weer met een volwassene te praten als je altijd omringt bent door kinderen. Succes en het komt goed!

 

 

Over de blogger
Jamila de Jong
Jamila de Jong

Hoii! Ik ben Jamila en ik ben 21 jaar oud. Afgelopen zomer heb ik gedanst en geknutseld op camping Monplaisir! Het was een onvergetelijke zomer ik deel graag al mijn verhalen en tips met jullie!

alle blogs van Jamila
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022