11 dagen lang niet meer #smelten

11 dagen lang niet meer #smelten

4 Minuten
19 Aug 2016

Daar was ik weer! Het is alweer minstens 2 of (3?) weken terug dat ik mijn laatste blog heb geschreven. Precies 53 dagen geleden ben ik vanuit Nederland vertrokken naar het ‘zonovergoten’ Frankrijk. Het lijkt gisteren. Het moment van aftellen is al aangebroken. Nog maar 11 dagen op ‘Les Peneyrals’ voordat het echte leventje in Nederland weer begint. Ik zit op dit moment (tijdens de minidisco) op het bed van mijn collega deze blog te typen. Dit heeft twee redenen: 1. De mobilhome staat in de volle zon, waardoor de temperatuur nogal eens op kan lopen tot een graadje of 40, dit is echt: #smelten en 2: mijn bed in de mobilhome heeft ervoor gezorgd dat ik amper nog kan lopen, lees: hashtag minderprettig.  Mijn Franse collega’s wonen in een huis i.p.v. een caravan, gelukkig kan ik hier mijn laatste 11 dagen doorbrengen!

Rugpijn

Afgelopen dinsdag heb ik een gedwongen vrije dag moeten nemen. Al een tijdje loop ik als een oma en heb ik vreselijke last van m’n rug, maandagavond vond mijn lichaam het welletjes en ben ik door mijn rug gegaan tijdens het dansen. Dinsdag stond er dus (schijnbaar vanzelfsprekend hier in Frankrijk) een bezoekje aan de chiropractor op het programma. Ik kan je vast vertellen, dit was geen pretje. Half in het frans/engels mompelend verteld deze beste man mij dat hij hier en daar wat aan mijn ledematen zal gaan trekken. Om de seconde vraagt hij: Ca va???, ‘’Wat denk je zelf vriend?’’ Ik heb het overleefd maar inmiddels is het vrijdag en heb ik nog steeds het tempo van een slak en lijk ik helaas nog altijd 80+. Deze rugpijn bevestigd wel dat het leven van een animatrice best zwaar kan zijn, ik ben blij dat ik nog 11 dagen blijf omdat ik het zonnetje en de mensen zal missen, maar lichamelijk is het voor mij tijd om naar huis te gaan!

Vrije tijd en minidisco

Helaas, door deze pijn in mijn rug heb ik de afgelopen minidisco niet mee kunnen dansen.De minidisco is mijn all-time favorite op de camping. Het is elke keer weer een klein feestje om alle kids te zien swingen! Ik wil jullie bij deze dan ook vragen om allemaal even te duimen dat ik de laatste minidisco’s nog mee kan dansen om deze zomer mee af te sluiten!! De rugpijn is slechts een klein minpunt van mijn verblijf hier. Afgelopen weken ben ik in mijn vrije tijd veel op pad geweest, mijn Franse collega en ik hebben onze vrije dagen optimaal benut en geprofiteerd van de prachtige omgeving. Wij hebben o.a. les jardins de marqueyssac bezocht, de grot lascaux ii gezien, gepicknickt aan de Dordogne, zijn wezen kanoën en uiteten geweest. Deze etentjes zijn hier een feestje met bijna altijd keuze uit confit de canard of foie gras, je hoort mij niet klagen!

Verwachtingen

Nu mijn avontuur bijna ten einde is, bedenk ik mij dat ik tevreden en ook een beetje trots ben. Ik heb ontzettend waardevolle dingen geleerd die ik in mijn rugzak kan stoppen. Een kleine indruk van de dingen die ik aan mijn werkbezoek aan Frankrijk heb overgehouden:

  • Ik leerde 24/7 voor mijzelf op te komen
  • Ik maakte nieuwe vrienden, zowel bij team4animation als op de camping.
  • Ik heb een overdosis tekeningen
  • Een beetje rugpijn
  • Mijn creativiteit is in ontwikkeling
  • Een bruin kleurtje
  • Last but not least: Engelengeduld.

De verwachtingen die ik had bij het indrukken van de sollicitatieknop op de website van T4A afgelopen jaar zijn allemaal waargemaakt. Ik heb een toffe zomer gehad en ik kijk enorm uit naar de Reünie!
Op 1 september zal ik terugrijden met een collega van de camping en daarna met een collega van Team4animation. De laatste 11 dagen ga ik nog even genieten van alles wat er in Nederland niet is! Ik zeg: Tot snel!!

PS: Mijn internet hier zegt dat het 5,5 uur duurt om afbeeldingen up te loaden. Ain’t gonna happen sorry!!

Bisous!

Over de blogger
Fay Olyslager
Fay Olyslager

Hé là, Ik ben Fay en 4e jaars student Voeding & Diëtetiek. Afgelopen zomer ben ik voor twee maanden werkzaam geweest op camping 'Les Peneyrals' in de Dordogne. Aankomende zomer ga ik Frankrijk weer onveilig maken. Ik heb al een hoop onvergetelijke ervaringen opgedaan, 'lees jij mee?'.

alle blogs van Fay
Vacature bij deze blog
Aan de slag in Nederland

Aan de slag in Nederland

Land
Nederland
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022