Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

10 tips om het Frans testje te overleven

10 tips om het Frans testje te overleven

3 minuten
09-03-2018
TOP Animation

Je hebt je intakegesprek gehad en nu is het bijna zover: je sollicitatiegesprek bij TeamAnimation. Tijdens het intakegesprek is natuurlijk al naar je Frans gevraagd maar tijdens het sollicitatiegesprek gaan we deze testen. Spannend!

Ik snap als geen ander dat dit gedeelte het engste van het sollicitatiegesprek is. Toen ik op sollicitatiegesprek kwam bij TeamAnimation was ik ook zenuwachtig voor dat Franse testje. Daarom speciaal van een ervaringsexpert, 10 tips voor je Frans test.

1. Bereid je voor

Dit klinkt heel logisch. Natuurlijk bereid je je voor op een sollicitatiegesprek, maar het kan natuurlijk nooit kwaad om je Frans vooraf een beetje te oefenen.

2. Présentez-vous

Kun je jezelf voorstellen? Kun je vertellen over je hobby’s? Dan ben je in ieder geval alvast door naar de volgende ronde. DING DING DING.

3. Roep tijdens het gesprek alles wat je in het Frans weet

Is je Frans niet vloeiend? Dat verwachten we ook helemaal niet. Het belangrijkste is dat jij laat zien wat je weet. “Je voudrais une baguette et trois croissants s’il vous plaît.”

4. Zet je joker in

Het is natuurlijk geen eindexamen waar je niet bij mag spieken of mag afkijken. Vragen we nou iets wat je echt niet weet of begrijpt? Dan zet je toch gewoon je joker in.

5. Gebruik je hulplijn

Kom je niet op een woord? Maak gebruik van je hulplijn. Bel je Frans docent of check Google Translate. Of vraag het gewoon aan ons, we worden echt niet boos als je even vast loopt.

6. Ehh… uhmm…

Je mag tussendoor best een beetje mompelen. Luister maar eens naar een echte Fransman, die mompelt ook alleen maar als hij iets vertelt.

7. Vergeet je grammatica

Je solliciteert natuurlijk niet voor een functie als Franse diplomaat maar voor animateur op de camping. Je Frans hoeft dus echt niet volledig grammaticaal correct te zijn.

8. Gebruik de rest van je lichaam

Frans spreken is echt niet alleen maar spreken. Gebruik je handen en voeten als je een woord niet weet. Of doe een dansje om ons af te leiden :).

9. Lach

Als je handen en voeten het niet weten, dan kun je altijd nog proberen om met je gezicht het woord duidelijk te maken. Wil je vertellen dat je iets heel leuk vindt? Gewoon heel overdreven lachen, dan snappen we gelijk wat je bedoelt.

10. Zing een liedje

Weet je het nou echt niet meer? Zing een Frans liedje. Dan krijg je van mij in ieder geval bonuspunten.

Tot slot hier nog een extra tip: durf te spreken! Het allerbelangrijkste is dat jij laat zien dat je een andere taal durft te spreken. Ook als je deze niet zo goed beheerst. Ik weet zeker dat het je gaat lukken!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!